header team

Taping en dynamic taping

Voor een extra ondersteuning tijdens een revalidatie

Wat is taping? 

Taping is het aanbrengen van een strook zelfklevende tape op de plaats waar zich een blessure voordoet. Het lichaam ondersteunen of behandelen bij kwetsure, dat is het nut van deze methode.

In het Huis van de kine passen we verschillende taping toe. De bewegelijkheid en de oorzaak van de pijn bepalen welke tape ideaal is voor de behandeling. We onderscheiden taping en dynamic taping.

Wat is Dynamic Taping?

Dit is een Biomechanische tape die specifiek voor therapeutische sportdoeleinden ontworpen werd. Het is zeer gespecialiseerd om echte mechanische kracht in de kinetische ketting te brengen. De unieke, sterk elastische Dynamic Tape werkt als een bungee-akkoord en is bedoeld om belasting te absorberen, bij te dragen aan het genereren van krachten, de biomechanische efficiëntie te verbeteren en defecte bewegingspatronen te wijzigen. Vermindering van de belasting in combinatie met krachtige neurofysiologische effecten kan onmiddellijke verlichting van de pijn veroorzaken, de metabole vraag verminderen, herstel vergemakkelijken en de functie verbeteren.

Wat is Kinesiotaping?

Kinesiotaping wordt eveneens specifiek voor sportblessure gebruikt. Het grote voordeel heeft dat de tape elastisch is. Op deze manier zal ze de spieren en gewrichten ondersteunen, maar kunnen deze tegelijk ook hun grote beweeglijkheid behouden. Ideaal om intussen uw sport bij voorkeur uit te blijven oefenen.

Mogelijke toepassing van taping

  • U heeft uw enkel verzwikt. Een tape kan uw ligamenten beschermen en ondersteunen terwijl de verzwikking zich herstel. 
  • Sportblessues verlichten om bewuste te kunnen blijven presteren. 
  • Bij de ondersteuning van littekenweefsel na een operatie. Taping stimuleert de lymfebanen wanneer er vocht opgehouden wordt in een lidmaat.