header team

Manuele therapie

Specialisatie binnen kinesitherapie die zich richt op klachten van het bewegingsapparaat. De aandacht richt zich hierbij zowel op de wervelzuil als op de gewrichten in armen en benen.

Wat is manuele kinesitherapie?

Manuele therapie is een eerste stap binnen een behandelings bij een kinesitherapeut. Bepaalde aandachtspunten zoals beweging en de wervelkolom in het bijzonder worden nauw bekeken. 

Tijdens manuele therapie wordt het lichaam in zijn geheel onderzocht om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. We gaan voor een optimale verlossing van uw pijn. Dat lukt alleen wanneer we alle mogelijke oorzaken kunnen evalueren. 

Wat mag u verwachten tijdens een sessie?

Manuele kinesitherapie begint bij een eerste consultatie bij een gesprek. We benaderen uw klacht bijzonder persoonlijk. Na enkele concrete vragen gaan we over tot een onderzoek. 

Tijdens een sessie achterhalen we de provocatie van uw pijnklachten. Het is perfect mogelijk dat een eerste manuele behandeling u al een heel eind verder helpt. Het kan eveneens dat we u enkele oefeningen voorstellen om het letsel verder te minimaliseren. In de meeste gevallen stippelen we een traject uit van meerdere sessie om u blijvend pijnvrij te houden.

De oefeningen zelf thuis volhouden is minstens even belangrijk als de consultaties bij een kinesitherapeut. 

Een eerste bezoek aan onze praktijk?