header team

Myofasciale therapie met dry needling

Triggerpoint dry needling is een invasieve procedure waarbij een fijne naald of acupunctuurnaald in de huid en spieren wordt ingebracht.

Wat is Dry Needling?

Het is gericht op myofasciale triggerpoints (MTrP), hyperirriteerbare plekken in de skeletspieren die geassocieerd zijn met een overgevoelige voelbare knobbel in een strakke band. Dry needling kan worden uitgevoerd op oppervlakkig of diep weefselniveau.


Hoe ervaart u deze behandeling?

Elke patiënt ervaart deze therapie anders. Tijdens en na de behandeling kan de spier flink gevoelig, stijf of beurs (“blauwe plek”) aanvoelen. De eerste uren zijn het meest intens. Bepaalde bewegingen met de net behandelde spieren kunnen dan pijnlijk zijn. Na een nachtrust voelt het al een stuk beter maar nog wel beurs. Veel water drinken is aangeraden. 

Wat zijn de voordelen van dry needling? 

Veel patiënten voelen een instant ontspanning in de spier. Dat resulteert in een snelle pijnafname en bevordert de functie van de spier. Als de spieren ontspannen zijn, kunnen de beweeglijkheid, kracht en de coördinatie vergroot worden. Bij volgende behandelingen voelen we hoe soepel de spieren worden. De positieve resultaten zijn een pak sneller dan manuele therapie.